top of page
1637331320105.jpg

חיזוק הקשר ושפת גוף

חיזוק הקשר עם הכלב שלנו בעצם נובע מתוך ההכרות שלנו איתו, מה גזע, בת\בן כמה מאיפה הגיע וכו'. בנוסף לכל אלה חשוב שנכיר את החברים הכי טובים שלנו, חשוב שנדע מה הם אומרים לנו והם אומרים מלא. יש כלבים שאוהבים להתלטף ויש כלבים שמעדיפים להימנע ממגע, אבל משחק טוב יעשה להם את היום. כל כלב הוא יחיד ומיוחד עם אופי שונה והתנהגות שונה, אפילו כלבים מאותו הגזע, לכן חשוב שנבין אותם ולא נשער מה הם מרגישים.  

לכל כלב יש מנח גוף ניטראלי, כל שינוי בשפת הגוף יימדד תמיד ביחס לאותו מנח. לכן חשוב לשים לב לכל הגוף - הבעה, גבות, קמטים, פוקוס, אוזניים, לשון, שפתיים, צוואר וגב, פרווה וזנב. חשוב לשים לב לסיטואציה: סביבה, שעה ביום, היסטוריה ומשתתפים.

סימני אזהרה

כשהכלב מנסה להזהיר  העיניים שלו ננעלות, הוא נע  בתנועה איטית ונוקשה, לפעמים חושף שיניים בליווי נהמות וגרגורים ונשיכות באוויר.

סימני לחץ

כשהכלב לחוץ הגוף שלו יהיה שפוף או מתוח או נמנע, זנב נמוך יחסית, אוזניים אחורה, אישונים מורחבים, קמטים על הפנים ולסת נעולה.

סימני הרגעה

כשהכלב מנסה להרגיע את עצמו: הסטת ראש או הימנעות, ליקוקי שפתיים, רחרוח הקרקע, מיצמוצים, רחרוח הקרקע (פעולה לא קשורה למצב), פיהוק והתנערות.

מגע

מגע הוא מאוד משמעותי לכלב - בין אם נעים או לא. כלב יכול לאהוב מגע מאדם מסוים ולא לאהוב את אותו מגע מאדם אחר. כלב יכול לאהוב או לא לאהוב את אותו מגע מאותו אדם בסיטואציות שונות. מגע יכול בשניות להרוס אמון.

ידע כללי – חושים

הכלב יכולת לראות פרטים ממרחק 6 מטר בלבד, להזיז כל אוזן בנפרד ולאתר במדויק את כיוון הצליל, ויכול להריח מכל נחיר בנפרד. לכלב בפנים יש ריכוז מאוד גבוה של עצבים: סנטר, שפם, לחיים, מצח וצוואר.

על מה נדבר?

bottom of page